Schaapskudde Mieke Boode

Weblog over het wel en wee van de schaapskudde van herderin Mieke Boode. Een leven geïnspireerd door de natuur. Over de Drentse heideschapen, de honden en natuurlijk over Mieke zelf. Meer over Mieke, de kudde en de roedel op http://www.shadwicks-sheep-dogs.nl/

Monday, December 25, 2006

Nogmaals 19 Oktober 2006


De honden doen het prima; Vib ontwikkelt zich als een zelfverzekerde en heel goede vervanger van Spotan.
Spotan is vorige maand dertien jaar geworden en begint een echte oude dame te worden. Ze ziet er nog erg goed uit, maar zo af en toe is ze de kluts een beetje kwijt; lijkt wat gedesoriënteerd, en is sowieso slechtziend. Ze was altijd al “Oost-Indisch doof”, maar is nu ècht doof. Wicky lijkt zo op het oog niet echt ouder te worden, maar is toch ook alweer negen! Waar blijft de tijd?! Heb deze week nog een filmpje gekeken met haar eerste wedstrijd, waar we gelijk ook eerste zijn geworden! Wicky is een stuk van mezelf!


Met Tjapke en Chum ben ik zoveel mogelijk aan het trainen, maar er zijn veel redenen om dit achterwege te laten, zoals de dekperiode op dit moment; tijdens deze periode wil ik rust bij de kudde. En als het nat is op de percelen waar de schapen lopen; als er veel over het gras dat de schapen moeten eten word gelopen, versmeren ze hun eigen voer, en dat is dan weer jammer. Ook bij erg warm weer is trainen geen goed idee…… en zo is er altijd wat. Maar ook met deze twee (nu tweejarige) zussen gaat het goed.
En dan laste but not least ; onze Jolie. Wat een kleine kanjer! Ze ontwikkeld zich als een echte working Sheepdog. Ze aapt het gedrag van haar border zussen gewoon na, maar dat resulteert in een heel bijdehand gebruikshondje, dat achter de kudde werk voor 10 levert!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home