Schaapskudde Mieke Boode

Weblog over het wel en wee van de schaapskudde van herderin Mieke Boode. Een leven geïnspireerd door de natuur. Over de Drentse heideschapen, de honden en natuurlijk over Mieke zelf. Meer over Mieke, de kudde en de roedel op http://www.shadwicks-sheep-dogs.nl/

Monday, December 25, 2006

19 Oktober 2006





Hier eens een bericht van mij, mijn honden en de schapen.
Doordat we door diverse eigenaren van natuurterreinen zijn ingehuurd voor begrazing met onze schapen, zijn we op de mooiste plekjes in Twente geweest.
In juni en juli waren we op de cirkels van Jannink en aansluitend op het Manderstreu te vinden. Hier hebben de schapen zich tegoed gedaan aan brandnetel en akkerdistel; schoon op! Het is een voorrecht om als schaapherder met de plaatselijke bewoners kennis te maken en in gesprek te komen. Verder heel veel leuke en enthousiaste reacties gehad, van zowel omwonenden als langstrekkende fietsers en wandelaars. Ook weer een aantal bijzondere waarnemingen gedaan, zoals die van een raven familie en de nachtzwaluw.
Daarna zijn we, ’s morgens heel vroeg, in verband met de hoge temperaturen, lopend met de kudde door ons mooie Twentse landschap naar een klein heide terrein aan de Tumuliweg getrokken. Aansluitend naar een terrein aan de Onzoelweg. In die periode was het verschrikkelijk warm; een hele klus om ze te hoeden want de schapen trokken steeds het bos in. Ik heb er toen voor gekozen de kudde in flexinetten te laten grazen, daar waar nodig was. Het balletje was aan het rollen; er belde een alleraardigste mevrouw met een heide terrein binnen het Springendal, in het Dal van de Mosbeek. Op deze prachtige plek in een tweetal beekdalletjes de kudde voornamelijk brandnetel en pitrus laten weg eten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home